RSS

BOLIVIA: Jungeltur

26 feb

Søndag kveld satte ei gruppe på 20 personer seg på nattbussen til Trinidad, beinklare for en eksotisk jungeltur! Tilbake på Buganvillas var over halvparten av de gjenværende elevene rimelig satt ut av magetrøbbel, og hadde nok med å klare turen bort til doskåla (det viste seg etter hvert å være salmonella, men alle er rimelig friske nå). Vi trodde vi hadde klart å rømme vekk fra baseluskene, men etter et par timer på bussen ble alle tilgjengelige spyposer tatt i bruk, og to av elevene måtte innse at slaget var tapt, og returnere til Santa Cruz sammen med en av lederne. Resten av gruppa fortsatte bussturen gjennom den bolivianske natta, og etter ti timer kom vi fram til Trinidad, -motorsykkelbyen. ”Alle” i Trinidad kjører motorsykkel, og både mor, far og et barn eller tre får fint plass på sykkelen. Fascinerende.

Etter å ha spist frokost i flyhangaren begynte vi reisen inn til jungelbyen San Lorenzo. Småflyet vi brukte tok maks fem passasjerer, og flyturen på 40 minutter måtte gjennomføres fire ganger før hele flokken var framme. Utsikten fra flyet var fantastisk, vann og grønn skog så langt øyet kunne se. Lang reise til tross, San Lorenzo var verdt hvert sekund! En grønn og fredelig liten by, uten støy av biler, men med hester og høns i gatene, og mennesker som hjertelig hilste oss velkommen.

Etter en god middag hjemme hos Nemesio, lederen for jungelturen, begynte vi turen lenger inn i jungelen. Noen på hesteryggen, og noen i båt. Båtturen tok omtrent fire timer og vi stoppet underveis og svømte litt i Amazonas. Etter hvert ble det mørkt, og ildfluene sto for lysshowet til lyden av gresshopper og kranglende apekatter. Magisk.

Framme på ”campen” fikk vi mat før det var tid for krokodillesafari. Vi dro ut i båt og små kanoer laget av trestammer. Med lommelykt lyste vi etter krokodillene, som avslørte seg med øyne som ble rødglødende i lyset fra lyktene våre. Den største krokodillen vi så i løpet av natta var omtrent to meter lang.

Det ble tid til en times avslapping i telt eller hengekøye før vi neste dag vasset innover i jungelskogen på utkikk etter apekatter og fugler. Så bar det tilbake til San Lorenzo. De som tok båt inn i jungelen fikk ri tilbake. Rideturen tok omtent tre timer, stort sett gjennom vann som nådde nesten opp på hesteryggen. Hjulbeinte, våte, trøtte og veldig fornøyde kom vi tilbake til Nemesio sin familie. Det ble tidlig kveld på de fleste, men noen ble med på et møte i kirka før de krøp til køys og sov søtt den siste natta i jungelen. Og søtest sov nok de to som neste morgen ble avslørt hånd i hånd…

åa

 
Legg igjen en kommentar

Skrevet av den 26. februar 2010 i Uncategorized

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: