RSS

Vel framme i Bolivia

10 feb

Turkisblått hav er byttet ut med turkisblåe basseng. Vi har ankommet Bolivia og har funnet oss godt til rette på Buganvillas. Her nyter vi gode senger og fantastiske fasiliteter. I skrivende er fjellheimgjengen spredt for alle vinder, noen slapper av på rommet, andre er ved bassengkanten, mens andre igjen spiller basket, tennis, beachvolley osv.

Men la meg ta dere en tur med tilbake til dagene i Rio de Janeiro. Byen med omlag 100 ganger så mange innbyggere som Tromsø, merket nok neppe at 40 nordmenn/svensker var innom et par dager. Rio har mange ting å by på, så det ble innholdsrike dager. For mange var det stort å få se Maracanã, hvor mange av verdens beste fotballspillere spiller sine hjemmekamper. Der fikk vi trø i Ronadinho, Ronaldo, Kaká og Pelés fotspor, men oppdaget at de var for store til å fylle. Daer det bedre å gå i Jesu fotspor, for de leder mot et evig liv. Veien gikk videre til Cristo Redentor. Mange turister fra hele verden kommer for å ta bilde av den kjente statuen. Men for dem er dette bare en severdighet, et symbol på Rio. Jesus står der med utrakte hender, klar til å ta imot enhver som tar sin tilflukt til han.   Det er trist at så mange besøker dette stedet uten å vite hvor stor betydning Jesus kan ha for livene deres.

Mange benyttet sjansen til å besøke de kjente strendene Copacabana og Ipanema. Vi var også å så fotballkamp mellom Fluminense og Botofago, til glede for både meget fotballinteresserte og lite fotballinteresserte. For om ikke det som skjedde på banen var verdt å låne øye, var det underholdning nok å se på ivrige fotballtilhengere entusiastisk heiet på laget sitt. Veldig mange lot friste av tilbudet om å hangglide over Rio. Å ligge å fly i luften over høyblokker og hvite strender var en høytsvevende opplevelse.

Men nå nyter vi altså det fredelige livet på Buganvillas og har kommet i gang med vanlig undervisning. Jan Tore har Johannes Åpenbaring med oss. Denne boken som kan virke vanskelig med alle dens bilder og symbolikk, blir lettere å forstå. Svarene ligger gjemt i bibelen selv. Denne boken ble skrevet for nettopp for å åpenbare hvilke tanker Gud har for oss. Han vil ikke at vi skal frykte det som skal komme, men vite at han har tenkt ut alt til det beste for oss. Vi har et evig liv i vente!

 
1 kommentar

Skrevet av den 10. februar 2011 i Uncategorized

 

Ett svar til “Vel framme i Bolivia

  1. Randi Kvalvik

    11. februar 2011 at 20:14

    Ja, dere er utrolig heldige, ungdommer ! Tenk å få være med på alt dere får ! Både kulturopplevelser i rikt mål, men ikke minst den grundige bibelundervisningen dere får – samme hvor dere er ! Så får dere nyte varmen og tenke på oss som pakker oss inn i varme klær mens gradestokken kryper langt under null !!

     

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: