RSS

Et manneinnlegg

22 feb

Hola hola!

Dette blir et usensurert manneinnlegg rett og slett. Enkelt og greit for vi vet at dette fanger interesse for dere hjemme i Norge!

Vi har fått sett utrolig mye flott i Bolivia. Du skulle kanskje tro at kritthvite nordmenn hadde lært å smøre seg med solkrem når de kom til varme strøk i Sør-Amerikas sentrum. Det har altså ikke skjedd! Det er fremdeles krittkvite nordmenn å se i Sør-Amerika. Hud flasser og ligger igjen på madrassene. Skribenten selv har til og med mistet halve ryggen som så veldig brun og flott ut, men er nå gått tilbake til den skinnende, likbleke hudfargen og folket har igjen fått tilbake lyset i hverdagen.

Kan en bolivianer bli solbrent? Kan en bolivaner blir så rød at selv han flasser nedover ryggen? Du kan spørre Alfonso Roca!

Bæsj er et ord som ofte er nevnt i Bolivia. Til dere mødre: Diaré har forekommet i løpet av turen. Håper det var tilstrekkelig informasjon om dette tema.

Som bergenser er det lett å vende seg til været. Man våkner og kikker ut vinduet og ser: Sol! YES! Ut å bade, spille beachvolley, fotball, brun og blid, god stemning! Så på 10-15 minutter kan det være totalt forandret og før du har fått på deg badebuksa pøsregner det. Det er sånt man setter pris på! Det blir som regel sol igjen, og det liker vi nordmenn! Men da ryddegutta fra Buganvillas er ferdig å koste alt vannet av veiene(Det finnes ikke pommelokk eller dreneringssystem her) kommer det fort en ny regnbyge og noen millimeter til med regn!

Du har kanskje hørt om språktabber fra tidligere turer. Jeg må meddele at det har vært endel «prute-tabber» også denne gangen! Min gode venn, jeg og noen andre skulle ta Taxi fra byen. Vi ble enige om at «quinze»(15 bolivianos) var en bra pris. Min gode venn rekker armen i været etter en taxi og stikker hode inn vinduet «Buganvillas, cuenta cuesta»? Som på norsk betyr, Til Buganvillas, hvor mye koster det? Før taxisjåføren får gitt en tilbakemelding, var ikke min gode venn sen med å tilby et rimelig forslag: cinquenta bolivianos, señor? Oversatt: 50 bolivianos, herre? Heldigvis fikk vi retta på den summen!

Fra spøk til revolver: Her på Buganvillas er det god stemning for de som ikke har dratt sin vei til jungelen. Noen shopper, andre spiller amerikaner. Noen spiller beachvolleyball og fotball. Det er ganske godt å være norsk i Bolivia som dere sikkert har fått med dere hundre ganger allerede. Siden dette er et manneinnlegg så man kunne meddele at maten her nede er svært god. Veien til mannen går gjennom magen, tror jeg det er noe som heter. Her nede er det hvertfall, biff, biffsandwich, nachos, hamburger, japansk(til Christoffers store begeistring) og hva en måtte ønske. Skribenten har til og med prøvd Lomitos fra den bolivianske gate, uten å vite helt hva som er inni den. Det smakte uansett fortreffelig. Selv om det er mye godt her nede kan våre mødre(og Jofrid) slappe av! Vi kommer før eller siden til å savne deres fisk, kjøttkaker, poteter, fårikal og hva det enn måtte være!

TIl slutt  må jeg meddele at det ikke er forekommet noen kjærestepar i Fjellheimgruppen enda! Kanskje jungelturen gjør underverker!

Hilsen mett bergenser uten hud på øvredel av ryggen!

Kristian Siljuholtet

 
2 kommentarer

Skrevet av den 22. februar 2011 i Uncategorized

 

2 Svar til “Et manneinnlegg

 1. MamakeMartin

  22. februar 2011 at 08:57

  Artig reportasje!

   
 2. Eldfrid Marie

  24. februar 2011 at 01:41

  Kjekt å lesa at dåke har da bra 🙂 Virke fantastisk, eg gler meg te neste år! Gøy skreve, Kristian, du e flink 🙂 Kos dåke vidare!

   

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: