RSS

Haggelbyger hos kristus

14 feb

Søndagsmorgen stod vi opp til frokost litt seinere enn vanlig. De fleste er godt uthvilte, på grunn av tidlig leggings. Det ble kirkegang, og vi elever ble delt opp i tre forskjellige grupper som skulle til ulike meigheter. Noen større enn andre. Vi dro nesten alle i ti tiden. Det for å oppleve gudstjeneste på Spansk. Dette var en ny erfaring, og vår gruppe bidro med sang. Selv om det ikke hørtes ut som Oslo Gospel Choir, så fikk jeg inntrykk av at den norske sangen ble satt pris på.

Etter møtet dro vi tilbake til hotellet, hvor vi ble møtt av en saftig grillduft i et nydelig solskinn. Her fikk vi den gode søndagsmiddagen med pølse, indrefilet, mais, ris, søtpoteter, kald kola og mye mer. Det var rett og slett deilig. Her slappet vi av en stund, før det bar avsted til Kristus-statuen.

Vi ble alle kjørt i to lokal busser gjennom byen, og til foten av fjellet. Her kunne de av oss som ønsket det gå opp de 15-20 min det tok. Man merka fort at det er en stor høydefoskjell fra Tromsø til Cochabamba, men det gikk nå. Like før toppen ble nådd, så begynte det å reine. Dette reinet tok seg opp og det tok ikke lang tid før haggel med ca. 1cm i diameter øste ned over oss. Det var heftige saker, og de av oss som ikke hadde ly stormet av sted. Noen ønsket å søke tilflukt hos den overoppfyllt kristus, mens jeg og noen til holdt oss under et tre. Det tok ikke lang tid før vi besluttet å løpe ned til bussene som var et lite stykke unna. For noen ble det et kjapt møte med en av verdens største kristusstatuer, mens for andre holdt det med å skue den på avstand. Det var de som måtte ut å se den på nært hold, men de kom nokså raskt tilbake. Det ble en innholdsrik tur på tross av at ikke alle fikk en nært forhold til dette storslåtte verket.

I dag våknet vi opp til en fridag. Det er ikke så vanlig kost å våkne en mandag å vite at man har fri. Dette benyttet vi oss så klart av, og mange dro avsted til Canchaen, et kollosalt marked som er kjent for sin størrelse. Blant elevene var det også de som dro før frokost, for å få mest ut av dagen. Nå er det tid for å skreddersy sjoler og dress. Så en del av jentene reiser til byen for å få det gjort.

Guds velsignelse.

– Jon Olav Økland

 
1 kommentar

Skrevet av den 14. februar 2012 i Uncategorized

 

Ett svar til “Haggelbyger hos kristus

  1. NHcupen

    16. februar 2012 at 19:13

    GOD stemning med Santis på Grillen. Hils den mannen!
    Pål Erik

     

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: