RSS

Vannkrig og hjemmebakt brød

22 feb

 

I går var det den store karnevalsdagen i Cochabamba, og det kunne vi også merke her på Hotel El Carmen. Det startet med noen uskyldige vannballonger, men utartet etter hvert da en av de ansatte på hotellet skrudde på vannslangen. Noen ellers søte og snille elever viste seg fra en ny side, og spylte ned (nesten) helt uskyldige personer som kom i deres vei. Søppelbøtter fulle av vann ble tatt i bruk i kampen, og noen fikk et ufrivillig bad i bassenget. Gunnar Andersen (tidligere elev, som har tatt med studiene til Bolivia og henger sammen med oss om dagen) trodde han var lur da han låste seg inne på rommet, gikk ut på balkongen og bombanderte alle som gikk forbi med vannkanne etter vannkanne. På et tidspunkt måtte likevel romdøra åpnes, da sto angriperne klare, og Gunnar fikk en tur i den kalde dusjen.

Vi har det godt på El Carmen, vi er i godt selskap, sover godt og spiser oss mette hver dag. Likevel kjenner de fleste på savn. Ikke bare etter mamma og pappa, men også etter enkle og dagligdagse ting som grovbrød. Kveldsmaten i går kveld ble derfor en stor opptur for de fleste da det viste seg at Andreas N hadde fått ei norsk dame her i Cochabamba til å bake grovbrød og selge oss. Det smakte fantastisk!

Etter den gode kveldsmaten hadde vi en liten delekveld ute under lyset fra en lyktestolpe. Mens lynet flerret himmelen i det fjerne og gresshoppene sang, delte vi bibelvers, vitnesbyrd, bønneemner og fikk synge sammen om Jesus og det han har gjort for oss. En flott avslutning på nok en flott dag her i Bolivia.

Vær gjerne med og be for Bolivia og alle som bor her. For oss handler kanskje karnevalet om vannballonger og masse moro, men for mange betyr karnevalet også stort alkoholinntak, med vold og mange vonde opplevelser i kjølvannet av det.

 
Legg igjen en kommentar

Skrevet av den 22. februar 2012 i Uncategorized

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: