RSS

Turen til Acacio

12 mar

I helga dro vi alle sammen til Acacio. Veien dit er sikksakk bratt nedover og oppover, i rasfarlig område. Pga regn måtte vi derfor utsette avreisen fra torsdag til fredag morgen. Fredag morgen strålte sola idet 7 monster av noen biler med 4hjulstrekk og masse elever starta turen. Til tross for at turen hittill har vendt oss godt til bratte veikant-stup måtte noen passe på å trekke pusten godt ned mens andre jublet av tivoli-følelsen. Alle kom vel fram, og etter litt middag bar det ut på møter.

Vi fikk selv velge hvor vi ville dra på møte, noen valgte turer hvor man kunne kjøre helt fram, mens andre hadde lyst til å gå litt. Undertegnede fikk bli med Kjell Aardahl og 6 andre medelever over flystripa som ligger 3500moh og videre inn til en liten landsbygd hvor det eldre ekteparet vi skulle ha møte sammen med hadde lagt seg innen vi kom. Kristne søsken dukker ikke opp der hver kveld, så de sto opp og inviterte oss inn i huset (les: rommet) hvor vi holdt møte sammen med de.
Etter møtet fikk vi se huset de brukte som kirke. Der samlet ekteparet (ja, de 2) seg hver søndag for å ha møte. Du får litt perspektiv på sånne ting som å gå i en klasse med 50 kristne elever med flere menigheter og møtesteder å velge mellom da. Før vi gikk ville de sende med oss noen poteter. Kjell takka pent, og fortalte oss at det var viktig å ikke ta fra dem gleden ved å gi. De, som hadde en lommelykt og et stearinlys (og Jesus!) for å lyse opp det bittelille huset sitt, hadde glede av å gi oss. -Og de skulle bare visst hvor mye de gav. Vi har jammen mye å lære av de fantastiske menneskene vi møter!

Lørdagen hadde vi litt undervisning, omvisning i byen, lønnkammer som av mange ble brukt ute i den fantastiske naturen og så møter på ettermiddagen/kvelden. Turene hadde forskjellig lengde idag også, noen valgte å gå langt mens andre valgte å bli igjen i Acacio å samle sammen ungdommer til ungdomsmøte hvor over 70stk deltok. Den berømte turen til Calani som ble gått på 4 timer pr veg i fjord ble i år gått på under 3 pr veg (noen tok den på 2) i år. Sprekt!

Etter Gudstjeneste samt litt korsang nede i sentrum med et lite ord til begynte turen hjemover igjen. Sola strålte fortsatt, noe den gjorde helt til vi kom forbi de rasfarlige veiene. Så kom et plutselig haglvær, en uheldig bil møtte det idet de kjørte seg fast i elva. Etter litt spinning kom mer vann ned, og vi begynte å grave og lede mest mulig vann rundt bilen, mens andre begynte å dytte og trekke den opp. Mens vi sto oppe i elva og lagde demning ble det ropt av lokale folk at «ELVA KOMMER». Vannet kommer fort og plutselig her, og 4 minutter etter at bilen var redda opp ble elva fylt av vann. Takk Gud! Et punktert dekk ble skiftet, og så kjørte vi tilbake til Cochabamba i solskinn og regnbue og helt fantastisk natur.

Alle kom vel hjem etter en veldig flott tur, og noen har allerede reist mot Chile nå. Noen blir igjen i Cochabamba noen dager, mens 2. gruppa drar til jungelen imorgen.
Gjertrud

 
1 kommentar

Skrevet av den 12. mars 2012 i Uncategorized

 

Ett svar til “Turen til Acacio

  1. Jens

    26. mars 2012 at 21:02

    Hvorfor er dere så dårlige til å oppdatere? Det kommer jo nesten aldri noe innlegg!

     

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: