RSS

Tilbake på El Carmen!

23 feb

Da er vi igjen blitt gjenforent på El Carmen, etter å ha vært delt i to grupper den siste uken. Den ene gruppen har vært i jungelen, mens den andre har vært i La Paz og Arica. Underskrivende har vært på den sistnevnte turen og dere får derfor en oppdatering om hvordan vi har hatt det, så får dere høre om jungelturen i neste innlegg.

Vi startet turen med en åtte timer lang busstur fra Cochabamba til La Paz. Her fikk vi en god natts søvn før vi tredde på oss hjelmer og annen beskyttelse som må til for å sykle den beryktede dødsveien. Vi stod opp klokken sju for få utnyttet dagen til det fulle. Og for en opplevelse vi fikk!! Da vi startet å sykle var det som om himmelens sluser åpnet seg og regnet pøste ned. Alt ble klissvått og vi ble rimelig kalde, og vi så for oss at dette kunne bli en lang dag. Men jo lengre nedover fjellsidene vi kom jo lysere ble himmelen og etterhvert tittet solen frem. Vi kunne dermed skifte ut alt det våte med shorts og te-skjorte. Til tross for en litt trøblete start, ble dagen allikevel overmåte god, magisk som flesteparten ville sagt. Det må også nevnes at turen startet på en høyde på 4700 meter over havet, og ble avsluttet ca 1200 meter over havet. Deretter fikk vi servert en god middag, og en mindre god dusj.

Dagen etter stod vi opp før fuglene feis, og begynte en ny lang busstur (12 timer) allerede klokken 5. Endemålet var nå Arica i Chile. Gjennom denne bussturen fikk vi også oppleve mye spennende natur. Vi kan nevne flotte fjell og vakker ørkennatur. Stilig var det også at vi reiste fra snø til strand. Da vi kom fram til Arica ble vi møtt med nydelige strender, og mer vestlig standard i forhold til Bolivia. Vi fikk innlosjert oss på et greit hotell, før vi fikk oss en bedre middag på Mc Donalds. Ellers ble dagene i Arica brukt på stranden under sol og blå himmel. Det var også til gruppens store begeistring vanlige klesbutikker i denne byen, og de fleste av oss fikk lagt igjen litt penger i disse butikkene. Det kan også nevnes at vi fikk med oss en nydelig solnedgang fra en av Aricas små fjell.

Så var endelig høydepunktet på turen kommet, nemlig den 15 TIMERS lange bussturen tilbake til Cochabamba. Og alle kunne bekrefte at vi hadde hatt en nydelig tur, i godt lag tross mye buss. Vi kan jammen kose oss på tur.

Bilder kommer snart. Ha en velsignet fin helg!

Reklame
 
Legg igjen en kommentar

Skrevet av den 23. februar 2013 i Uncategorized

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: