RSS

Gringos Locos i Amazonas

24 feb

 

Søndag morgen reiste en gjeng norske bleikfisker til jungelbyen Trinidad. En by hvor de nesten aldri hadde sett en kviting (gringos) før, og hvor det var flere mopeder enn trær. Vi leide fem-seks mopeder, og kjørte rundt i den brennende heten midt Amazonas – deilig. Vi kjørte til en lagune utenfor byen for å bade, og det var tydelig at det var stor stas for de lokale gutta å få ei blond jente bakpå vannscouteren… litt vanskeligere for de norske gutta.. hehe..

 

Dagen etter startet klokken 06.00, og vi var alle klare for småfly. Et fly hvor det er plass til fem passasjerer + pilot, og ei maksvekt på 500kilo, er det ikke rart at det ble en litt annerledes flytur en vanlig – Rått! Turen var virkelig innledningen på en vill og uforglemmelig jungeltur. Etter 30min landet vi i landsbygden San Lorenso, fikk ferske steinovsbakte boller, lekte med de lokale barna, før eventyret for fullt brakte løst.

 

Vi ble delt i to grupper, ei båtgruppe og ei hestegruppe (og byttet på tilbakeveien). Både båtturen og ridingen var en opplevelse i seg selv. Fantastisk natur, der vi fikk sett den utrolig vakre Amazonas jungelen fra to ulike perspektiv. En helt ny verden med farger, lyder og lukter. Det var nye dyr og svære insekt – til noens store skrekk.

 

Turens høydepunkt var likevel krokodillejakta. I svarteste nattemørke, satt vi i en ventebåt sammen med tusenvis av mygg og en haug med andre udefinerbare insekter, og ventet på tur til å komme ombord i wannabeKajakk/ustabil-utskåret-trestamme/bananbåten. I vannet var det både piraja, slanger og krokodiller, og der satt vi – en gjeng ferske jungelturister, mens de lokale heltene lå bak i båten og snorka.. Men til tross for vår uerfarenhet, skaut vi et 3meter langt beist – og Elena ble kåret til nattens helt, og ble ukas snakkis i San Lorenso. Resten av oss forble bare «Gringo locos» – kvite tulling.. hehe.

 

Dagen derpå fikk vi eksotisk frokost, med både piraja og beltedyr på menyen, og seinere selvskutt krokodille til middag. Vi er alle enig om at vi har hatt en helt fantastisk tur, og gleder oss til å fortsette festen sammen til Arica, Chile og dødsveien. Livet er herlig!

IMG_7448IMG_7428

Kameraene var populære blandt barna i San Lorenso – så ble mange bilder!

IMG_7422 - Kopi  IMG_7535 IMG_7575 IMG_7672 

Mannen i grønt var sjefen for turen, Menesio. Han driver flere gårder og i tillegg til dette er han frivillig i flere hjelpeprosjekt og er en lokal helt!

IMG_7514IMG_7748 

IMG_8353     IMG_7815IMG_7924  IMG_7931

Turens helt: Elena!

IMG_8725 IMG_8710IMG_8656 IMG_7905IMG_8451    IMG_8753

Her forteller Jon hvem som er sjefen, og hvem som har førsterett på hengekøya.

Karoline og Elena har satt seg godt tilrette – vente, vente, vente…..

 

IMG_8071IMG_8077

Andre utnytter ventetiden til å sove litt,..eller mye

 

Reklame
 
Legg igjen en kommentar

Skrevet av den 24. februar 2013 i Uncategorized

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: